Café Brasserie De Kiosk in Loon op Zand kent een lange historie.. In het hart van het dorp. Op steenworp afstand van de Loonse & Drunense Duinen en vlakbij de Efteling. Jij bent welkom. Van jong tot oud. Plof neer op onze lange banken, binnen of buiten op het terras. Voor een lunch. Een diner. Een lekkere bak koffie. Een goeie borrel. Of toffe wijnen, lekkere speciaalbieren en cocktails. Voor borrelpraat met vrienden. Die zakelijke afspraak met een klant. Een goed gesprek met je partner. Bijkletsen met vriendinnen. Of met oma lekker appeltaart eten. Schuif aan! Of maak herinneringen ‘Bij Ons Boven’. Dé plek voor vergaderen. Trouwen. Feesten. Deze ruimte is ook geschikt voor afscheid nemen en meer.

Hoe het begon
De Kiosk kent een lange historie. Het pand ademt de oude sfeer van de oude muziekkiosk. Zichtbare authentieke elementen maken De Kiosk uniek. De niveauverschillen. De pilaren, zowel binnen als buiten. De hoge plafonds. De gietijzeren hekjes. Ooit onderdeel van de oude muziekkiosk. Waar menig koor, fanfare en andere muzikanten zijn of haar klanken heeft laten horen. De Kiosk kent een bijzonder verhaal!

De muziekkiosk gebouwd in 1951 kent een schelpachtige vorm. Een gebouw met karakter. Op de voorgevel het gemeentewapen van Loon op Zand. Helaas verpauperde de oude muziekkiosk. Aan haar lot overgelaten. Om aandacht te vestigen op het pand bedachten 4 Loonse jongens een ludieke actie. De muziekkiosk werd ‘gekraakt’. Een kraak die later uitgroeide tot de ‘Kioskkraok’ . En de geboorte van het jaarlijks terugkerende Kraok Festival in het dorp. Muziek werd de rode draad.

De muziekkiosk kreeg een nieuw leven. Omgebouwd tot Café De Kiosk weren de deuren op 21 mei 2000 geopend. Een groot succes. Niet veel later werd de bovenzaal ‘Bij Ons Boven’ bijgebouwd. Inmiddels een begrip in Loon op Zand en omgeving. Inmiddels uitgegroeid tot Café Brasserie De Kiosk: de huiskamer van Loon op Zand. Gelegen aan een groot terras met kinderkopjes in het hart van het dorp. Wanneer de zon schijnt waan je je onder de eeuwenoude platanen soms zelfs even in Frankrijk…